perjantai 2. syyskuuta 2011

Lyckligaste flickan i Frankrike - det är jag!





Nu har jag varit här i en vecka och två dagar och jag stortrivs! Jag är nog den lyckligaste flickan i hela Lorraine (Namnet på distriktet 1790) Jag älskar Frankrike, alla människor, maten, kulturen, arkitekturen... allt är nytt och intressant och dagarna bara flyger förbi! Första minnena som jag har från Frankrike är från flygfältet. K, E och jag hade just fått våra kappsäckar tillbaka och vi var påväg ut ur dörren och när vi kom ut står där ett helt gäng och viftar med finlandsflaggor! Vi blev alla omfamnade och det skulle genast tas några foton. Det var skojigt och det är någonting som man aldrig kommer att kommer glömma, alla de glada ansiktena och de vänliga orden. Det roligaste av allt var att efter att vi bara hunnit säga "Bonjour", "Oui" och "No" ett par gånger fick vi höra att vi pratar superbra franska!

Vi hoppade i bilen och hade nästan tre timmars resa framför oss till Lac de Madine, där lägret skulle vara. Själva resan från Luxembourg till Thionville tar inte länge. Lägret varade i fyra fantastiska dagar, vi fick nya vänner, bytte pinssar och "visitkort", lärde oss nya franska ord, lärde oss om den franska kulturen, vi fick pröva på och baka "une tarte des Mirabelles", smaka på läckerheter från det franska köket, pröva på många olika aktiviter som segling, cykling, simning... Det var jätteroligt men det bästa av allt var att man fick lära känna många nya olika människor från världens alla hörn och få vänner för livet...









På den fjärde dagen kom våra familjer efter oss och det var dags för det riktiga äventyret. Jag kunde inte ha haft bättre tur med familjerna, min första familj är jättesnäll, jag bor i ett stort, underbart hus mitt i centrum. Min familj pratar bara franska med mig och om jag inte förstår upprepar de det och pratar lågsammare och om jag då heller inte förstår tar de det på engelska. På dethär sättet lär jag mig snabbare och effektivare för jag har bråttom så att jag sedan på riktigt kan börja prata! Min familj ordnade en underbar fest till min födelsedag dit alla mina familjer kom, några vänner och Rotary medlemmar. Man kunde inte ha önskat sig en bättre födelsedagsfest! Det är konstigt att man kan få så mycket fint och trevligt på en och samma gång! Men som sagt jag är den lyckligaste flickan i Frankrike, i distriktet Lorraine, med en underbar familj, underbara vänner och bekanta som alla finns här på det stället som jag älskar!