torstai 9. helmikuuta 2012

Franska läckerheter

Des baguettes.

Des crêpes.

Des macarons.

La galette de roi.

Du chocolat.

Bonne nouvelle année 2012!

Ma deuxième famille d´accueil.


Dans la jungle!



Notre dessert.


Bonne nouvelle année 2012!
Den 27 december böt jag familj, som jag upplevde väldigt svårt men det hör ju till och dessutom på dethär sättet utforskar jag ju världen lite mer... Men oj, så mycket saker jag hade, redan efter fyra månader, jag hade ju dubbel sats med väskor och allt!
Nyåret firade jag med min andra familj hos deras vänner, det var skoj, vi spelade spel, åt god mat, disskuterade och vi såg till och med några raketer på himmelen vid midnatt.

Julen...

Un cadeau pour moi!?

La table...






Notre sapin de noël.




Le 25 décembre.



Ma troisième famille d´accueil.
Tiden bara flyger iväg och jag har igen, inte på länge skrivit men nu ska jag berätta hur det var att fira jul i Frankrike! Det är inte jul mera men bättre sent än aldrig! Julen firades med den närmaste familjen som i Finland, men utan snö och juldekorationer (förutom helt superfina dekorationer på gatorna) blev det inte den samma julkänslan som vanligt. Det var mer som en dag med familjen, en dag då man åt "bättre" mat och öppnade presenter. Jag fick fira julen med min första hostfamilj vilket var redan den allra bästa julklappen. Det är tradition att man ger många små presenter och jag fick massvis med fina julklappar fast jag inte förväntat mig några alls, väskor, böcker, godis, presentkort och en alldeles undebar röd tröja som min tredje hostmamma stickat till mig. Den 24 var vi hos min hostpappas syster medan den 25 firades hemma. Den 26 åt jag middag med min tredje hostfamilj.